Invriezen (cryonisme)

Het invriezen van een menselijk lichaam met als doel om het in de verre toestemming weer ‘tot leven’ te brengen wordt cryonisme genoemd.

Een Britse rechter heeft onlangs toestemming gegeven aan een 14-jarig meisje om haar lichaam in te laten vriezen na haar overlijden. Het meisje was ongeneeslijk ziek en had de rechter gevraagd om haar de mogelijkheid te geven om haar lichaam te laten invriezen zodat ze later kan ontwaken wanneer er een geneesmiddel beschikbaar is voor haar ziekte.

Het meisje vertelde de rechter dat ze nog heel lang had willen leven en dat ze hoopt dat ze door het invriezen later alsnog tijd krijgt om verder te leven. De rechter besloot gehoor te geven aan haar verzoek. Ook stelde de rechter voor om de zaak pas naar buiten te brengen wanneer ze was overleden. Omdat ze recent is overleden heeft de rechtbank de uitspraak nu openbaar gemaakt. Het lichaam van het meisje is direct na haar overlijden geprepareerd en overgebracht naar een speciaal invries bedrijf (deze bedrijven worden ook wel providers genoemd).