WhatsApp

Vanaf vandaag zijn wij ook via WhatsApp te bereiken voor vragen of verhuizingen. +31599612437

Wilt u een melding van overlijden wel telefonisch aan ons doorgeven!

Kerstgroet

Samen heeft nog nooit zoveel betekenis gehad als dit jaar!

De Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal wenst u

een Gelukkig 2021, maar bovenal een goede Gezondheid,

Veel liefde en Tijd voor elkaar.

Nieuwe collectie URNEN EN SIERADEN

Kijk onder het kopje uitvaartproducten URNEN of SIERADEN

Maatregel vanaf maandag 9 november: max 30 personen

Vanaf maandag 9 november mogen er maximaal 30 bezoekers zijn bij de uitvaart. Dat is exclusief uitvaartpersoneel.

Horecafaciliteiten

Onze horecafaciliteiten blijven open. Er wordt voor uitvaartcentra, dus ook de uitvaartcentra van crematoria en begraafplaatsen, een uitzondering gemaakt. Dat wordt gemeld door de Rijksoverheid op hun website. Vanaf 20.00 uur mag er geen alcohol geschonken worden.

Het totale pakket nieuwe maatregelen gaat vanavond in en geldt voor twee weken. Bij een onveranderde situatie zou dat betekenen dat bij uitvaarten vanaf donderdag 19 november weer het huidig toegestane aantal bezoekers mogelijk is.

Vacature

De Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal is op korte termijn op zoek naar een

OVERLEDENENVERZORGER M/V

Ben jij een “mensen-mens” en heb jij affiniteit met de uitvaartzorg? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

Elke overledene én uiteraard de nabestaanden krijgen bij ons, tijdens de verzorging, aandacht en respect en worden met de grootste zorg omringd in ons uitvaartcentrum of thuis.

Wij houden hierbij rekening met de wensen van de overledene en de nabestaanden;

Ieder mens is uniek, ieder afscheid dus ook.

De functie:

Na een inwerktraject bestaat je functie uit het verzorgen van overledenen en daarbij alle voorkomende werkzaamheden. Je werkt samen in een team en volgens een rooster. Daar behoren ook weekend- en nachtdiensten bij. Dit houdt dus in dat, als je dienst hebt, je 24/7 beschikbaar bent en opgeroepen kunt worden.

Dit is niet zomaar een baan. Werken in de uitvaarbranche kan soms best pittig zijn, zowel fysiek als mentaal. Maar daar staat ook wat tegenover:

Betekenisvol werk, voldoening van je werk, oprechte dankbaarheid van nabestaanden en niet te vergeten een hecht team van betrokken collega’s.

Het salaris is conform de cao voor de uitvaartbranche. Het betreft een functie met als basis een 0-uren contract.

Over jou:

Je hebt een MBO werk- en denkniveau. Je bent sociaal en servicegericht, collegiaal en flexibel. Je vindt het leuk om samen te werken in verschillende teams. Je hebt een goede fysieke conditie (tillen hoort bij dit vak) en bent mentaal ook fit. Je hebt een rustige persoonlijkheid en houdt ook in emotionele situaties het overzicht.

Je bent praktisch ingesteld en werkt efficiënt. Je bent in bezit van rijbewijs B en eigen vervoer.

In verband met de aard van de werkzaamheden is het belangrijk dat je binnen een straal van 20 kilometer van ons uitvaartcentrum aan de Vlaanderenlaan 1 in Stadskanaal woonachtig bent.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur je sollicitatie voorzien van een recente pasfoto naar vacature@nuv-stadskanaal.nl

Geen maximum meer voor aantal mensen bij een uitvaart

Vanaf vandaag 1 juli is er geen maximum meer voor het aantal mensen dat bij een uitvaart aanwezig mag zijn. Wel moet er nog aan de 1,5 meter regel gehouden worden, dus dat betekend dat per aula of uitvaartcentrum naar de capaciteit gekeken moet worden. Dat bekend in de praktijk dat er normaliter misschien 100 mensen in een aula zouden kunnen, maar dat dit nu met de 1,5 regel nog maar 40 mensen zijn. Onze uitvaartverzorgers kunnen u hier alle informatie over geven.

De hygiëne regels blijven ook van kracht. Al onze publieke ruimtes worden na gebruik gereinigd. Voor gasten staat bij de in- en uitgangen desinfecterende handgel ter beschikking. In sanitaire ruimtes kunnen handen worden gewassen met zeep.

Mocht u langs willen komen op kantoor, dan is dit ook altijd mogelijk. Ook met de 1,5 meter regel. Maar graag wel even een afspraak maken vooraf. 0599-612437

Ledenvergadering 2020

Door de maatregelen rondom Corona heeft de ledenvergadering van 16 april niet door kunnen gaan.

De nieuwe datum voor de ledenvergadering is dinsdag 20 oktober om 19.30 uur in uitvaartcentrum “Maarsstee“, Vlaanderenlaan 1 te Stadskanaal

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Wij als Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal (NUV) hebben van de Stichting Keurmerk Persoonlijke Uitvaart het keurmerk mogen ontvangen.

Het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dat de uitvaartonderneming die in het bezit is van het keurmerk niet wordt beoordeeld door een extern bureau. De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie de NUV een uitvaart heeft mogen verzorgen.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen. De uitvaartonderneming is altijd een kleinschalige lokale onderneming, waarbij persoonlijke aandacht en betrokkenheid centraal staan. Een uitvaart wordt op maat samengesteld en de nabestaanden beslissen alles zelf. Uiterlijk de volgende dag volgt er een transparante begroting en er wordt alleen betaald voor diensten die daadwerkelijk worden afgenomen. 

Uitgangspunt is dat een uitvaart niet direct in één gesprek geregeld hoeft te worden maar dat er dagelijks contactmomenten zijn om de uitvaart vorm te geven. Alle tijd die nodig is wordt hieraan besteed. Belangrijk is ook dat er altijd één aanspreekpunt is. De uitvaartverzorger, die de uitvaart bespreekt, is ook degene die de uitvaart zal begeleiden.