Uitzending Undercover 13 oktober 2019

Misschien zondag 13 oktober, ook de uitzending gezien van “Undercover” van Alberto Stegeman op SBS6. Schrikbarend was het om te zien hoe “collega’s” misbruik maken van het vertrouwen van nabestaanden en de uitvaartbranche in een kwaad daglicht zetten.

Wij, ook als medewerkers van de NUV betreuren dit ten zeerste! Zeker ook dat dit in Nederland gebeurd.

Daarnaast gaf het programma de indruk dat bij ondernemers die bij een bepaald uitvaartkeurmerk aangesloten zijn geen misstanden zouden voorkomen, aangezien hier op gecontroleerd wordt door betreffende keurmerkorganisatie.
Dit is een uitspraak die niet voldoet aan z’n inhoud.

Betreffende keurmerk houdt in dat er jaarlijks controle plaatsvindt op veelal administratieve handelingen en protocollen v.w.b. labels en registraties bij overlijdens. Op de uitvoering en begeleiding heeft dit keurmerk totaal geen invloed of zeggenschap. Dit keurmerk is voor veel ondernemers een enorme kostenpost, die meestal doorberekend wordt aan de nabestaanden.

De NUV heeft ervoor gekozen om zich niet bij dit keurmerk aan te sluiten.
Allereerst zijn wij een vereniging en in die zin geen ondernemer. Wij werken “in opdracht” van onze leden, zonder winstoogmerk voor medewerkers. Daarnaast heeft dit keurmerk totaal geen meerwaarde m.b.t hoe een ondernemer een uitvaart uitvoert of omgaat met mensen/nabestaanden en producten.
Dit vertrouwen moet je verdienen van mensen waar je uitvaarten voor hebt gedaan en mag doen, daar gaan we voor als medewerkers van de NUV!

De leden, maar zeker ook niet-leden mogen ten alle tijde meekijken met onze werkzaamheden die wij met hart en ziel mogen uitvoeren. We vinden het zelfs prettig als mensen hierom vragen; meehelpen met verzorgen, meegaan naar ons uitvaartcentrum voor de opbaring, maar ook betrokken zijn bij de uitvaart zelf. Een uitvaart doe je samen met nabestaanden, dat is ons streven!

Daarom, hebt u vragen n.a.v het programma, wilt u graag weten hoe wij ons werk doen, neem gerust contact met ons op of kom gewoon even lang op ons kantoor aan de Vlaanderenlaan: We zijn er voor ú!

NUVEMA / LIFETRI Groep

Lifetri Groep neemt uitvaartverzekeraar Nuvema over

Hilversum, 14 september 2018 – Lifetri Groep neemt N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) over. Nuvema is een uitvaartverzekeraar met circa 185.000 polishouders in Nederland. Na de overname wordt de naam van de onderneming gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen (Lifetri), onderdeel van Lifetri Groep. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Nuvema is een gerenommeerde natura uitvaartverzekeraar die sinds 1959 actief is. De onderneming is onafhankelijk en biedt verzekerden een vrije keuze in de uitvaartverzorger. Bij Nuvema werken momenteel circa 50 mensen, die in dienst zullen komen van Lifetri Uitvaartverzekeringen.
De rechten van de polishouders blijven na de overname volledig behouden en beschermd.

Lifetri Groep neemt Nuvema over van Conservatrix Groep S.à.r.l.. Tegelijkertijd wordt het herverzekeringscontract met Heco Reassurantie S.A. beëindigd, wat resulteert in een sterke, solvabele onderneming. De merknaam Nuvema zal op termijn worden gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen. Lifetri staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

De directie van Lifetri Uitvaartverzekeringen bestaat uit directievoorzitter Ingeborg van Hoek en financieel directeur Dick Stoop. De zittende directie van Nuvema treedt na de overname terug.

Lifetri Uitvaartverzekeringen maakt samen met Lifetri Verzekeringen deel uit van Lifetri Groep, dat eigendom is van TPG Sixth Street Partners, LLC (TSSP). TSSP heeft momenteel circa USD 25 miljard onder beheer en is het investeringsplatform van TPG, een in de Verenigde Staten gevestigde investeringsmaatschappij.

Dinsdag 16 april Ledenvergadering 2019

Dinsdag 16 april 2019 is er weer een ledenvergadering om 19.30 uur in uitvaartcentrum “Maarsstee”, Vlaanderenlaan 1 te Stadskanaal.

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij hopen u te mogen begroeten op 16 april.

Bestuur NUV

Nieuwsbrief nr. 2

De NUV nieuwsbrief is er weer.

Klik op onderstaande link.

Nieuwsbrief 2

Sfeervolle aula

We zijn druk bezig geweest om ons uitvaartcentrum nóg sfeervoller te maken. De hele aula/koffieruimte is omgebouwd tot een “warme” aangename en uiteraard een gezellige ruimte waar op een waardevolle wijze afscheid kan worden genomen. Het is nog niet helemaal klaar, we zijn nog met enkele dingen bezig.
Foto’s van de sfeervolle aula kunt u vinden onder Maarsstee “Foto”.

Naast alle uiterlijke veranderingen in ons uitvaartcentrum is onlangs ook een nieuwe muziekinstallatie geplaatst, waardoor de muziek én toespraken met een uitzonderlijke goede kwaliteit beluisterd kunnen worden. Daarnaast kan er ook een goede kwaliteit opname gemaakt worden die op cd of usb-stick aangeleverd kan worden aan de nabestaanden.

Muziek voor een uitvaart kan nu ook worden aangeleverd door gebruik te maken van Wetransfer, USB-stick, cd, of via Bluetooth.

Ook kunnen er afbeeldingen weergegeven worden middels een scherm die  voorin het uitvaartcentrum is geplaatst. Deze moeten dan wel digitaal worden aangeleverd.

Dit kan in overleg met de uitvaartverzorger.

 

AVG (privacy statement)

Het zal u niet ontgaan zijn: per 25 mei jl. is in Nederland een nieuwe privacywet in werking gegaan, waarin wordt geregeld hoe instanties om moeten gaan met uw persoonsgegevens. Dit is de AVG. Ook de NUV gebruikt natuurlijk enkele gegevens van u als leden. Ook wij hebben daarom te maken met deze nieuwe wet. Uiteraard zijn we altijd al voorzichtig omgegaan met uw gegevens, ook zonder deze nieuwe wet. Wel hebben we voor alle duidelijkheid een privacy statement opgesteld, die u terug kunt vinden op de website onder het kopje vereniging. Indien u nog vragen heeft over het statement, kunt u altijd even contact opnemen.