Livestream

Vanaf vandaag 19-3 is livestream mogelijk in uitvaartcentrum “Maarsstee”.

In verband met de maatregelen die zijn genomen door onze overheid aangaande het coronavirus, is besloten dat bij een uitvaart niet meer dan 30 personen (inclusief familie en/of nabestaanden) aanwezig mogen zijn. Ook zullen alle stoelen minimaal anderhalve meter uit elkaar staan, óók die van nabestaanden. Het is ook niet meer toegestaan om ná de plechtigheid of uitvaartdienst samen te komen en consumpties aan te bieden of te nuttigen.

Al met al indringende maatregelen, maar voorlopig wel nodig.
Daarom hebben wij gemeend als NUV om in de aula van ons uitvaartcentrum een camera te plaatsen zodat bij uitvaartplechtigheden mensen thuis mee kunnen kijken en luisteren middels een streaming systeem.
Dit houdt in dat nabestaanden een “link” mét een bijbehorende wachtwoord krijgen die zij weer kunnen delen met andere mensen die zij graag bij de uitvaart hadden willen hebben. Dit houdt wel in dat mensen die de link krijgen een computer, laptop of tablet in hun bezit moeten hebben.

Wij hopen dat dit een “oplossing” mag zijn voor nabestaanden en zeker ook voor collega uitvaartondernemers om op deze manier toch mensen te mogen betrekken bij een afscheid.